Rewelacyjna pizza na cienkim i chrupiącym spodzie. Smaku nadają kolorowe warzywa oraz słonawy ser z niebieską pleśnią. Pizza wyszła przepyszna!Ciasto:1,5 szklanki mąki pszennej2 łyżki oleju0,5 łyżeczki cukru0,5 łyżeczki soli15 g świeżych drożdży0,5 szklanki letniej wodyDodatkowo:2 łyżki sosu pomidorowegoKilka plastrów szynki5-6 pieczarek150 g mieszanki warzywnej100 g sera z niebieską pleśnią100 g żółtego seraDo miski wsypujemy mąkę, cukier i sól. Wlewamy olej oraz rozpuszczone w letniej wodzie drożdże. Wszystko mieszamy i zagniatamy jednolite, gładkie ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut (przykrywamy ściereczką). Po wyrośnięciu formujemy placek o średnicy 26 cm. Smarujemy sosem pomidorowym. Na pizzy układamy szynkę, pokrojone w plasterki pieczarki oraz mieszankę warzywną. Wstawiamy do nagrzanego do 220*C piekarnika na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 12 minut. Posypujemy pokrojonym pleśniowym serem i startym żółtym. Pieczemy do momentu rozpuszczenia się sera.