Wykonanie
Moja pierwsza pizza!Ze sprawdzonego przepisu mojej mamy, wyszła idealnie :) Ciasto jest przepyszne, chrupiące u góry i delikatne niżej. Można je jeść samo, bez dodatków.
Potrzebujemy: na jedną dużą sztukę- 1,5 szklanki
mąki pszennej- 20 gram
drożdży- 1 łyżkę
cukru (nieczubatą)- 3 łyżki letniej
wody- 1/2 łyżeczki
soli- 2 łyżki
olejuDrożdże rozrabiamy z
cukrem oraz
wodą.Dodajemy je do
mąki,
soli oraz
oleju i dolewamy stopniowo 0,5 szklanki
wody.Ciasto wyrabiamy i odkładamy na 30 minut żeby wyrosło (będzie bardzo puszyste)Następnie ciasto rozwałkowujemy na blasze i kładziemy na nie wszystko na co mamy ochotę ;)U nas była to
kukurydza,
groszek,
ser,
salami,
papryka,
cebula,
pieczarki i
przyprawy!