Wykonanie
Bardzo szybki i smaczny chlebek.Składniki :1,2 kg
mąki pszennej1 litr ciepłej
wody10 dag
drożdży surowych lub 3 łyżki
drożdży granulowanych1 łyżka
cukru1 łyżka
soli1 łyżka
oleju do posmarowania foremkiW misce zasyp
drożdże cukrem i poczekaj aż sie rozpuszczą. Do rozpuszczonych
drożdży dodaj
wodę i
sól, wszystko razem wymieszaj mikserem z końcówkami do ugniatania ciasta . Na końcu dodaj
mąkę, wszystko razem mieszaj przez około 3 minuty, a następnie odstaw do wyrośnięcia.
A o to jest i fotka naszego ciasta.
A po fotka po wyrośnięciu.Po wyrośnięciu wymieszaj porządnie cisto i przełóż je na wysmarowaną
olejem dużą foremkę. Piec w temperatuże 200'C przez około 1 godziny i 15 minut.
I ciasto wyłożone na blaszkę.