Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 4 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
pieczarki 150 gramów
szpinak 200 gramów
parmezan 50 gramów
sok z cytryny 0,5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczona
cebulę pokroić w kostkę, a
czosnek zmiażdżyć. Oczyszczone
pieczarki i
szpinak drobno posiekać. Umyć
pomidory, na górze wykroić otwór i łyżeczka wydrążyć miąższ.
Cebulę oraz
czosnek podsmażyć (5 minut) na rozgrzanej w rondlu
oliwie. Dodać
pieczarki i dusić 5 minut, aż zmiękną. Dodać
szpinak i dusić 4 minuty, mieszając.Na koniec dodać miąższ z
pomidorów i
starty ser. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.Farszem wypełnić
pomidory i ułożyć je w żaroodpornym naczyniu. Zapiekać ok. 20 minut. Podawać ciepłe.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: