ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegosól według uznaniaziarno pieprzu 5 sztukziele angielskie 4 sztukliść laurowy 2 sztukmasło 3 łyżek stołowychkoperek 1 łyżek stołowychcytryna 1 sztukjajka 2 sztukwłoszczyzna - mrożona 0,5 sztukdzwonki łososia 4 sztukWykonanie:Wrzucić do garnka włoszczyznę i przyprawy korzenne, wlać litr wody, osolić i gotować ok. 10 min. Następnie włożyć do wywaru dzwonka ryby i gotować je na małym ogniu kolejne 10 min. Ostrożnie wyjąć dzwonka na ogrzany półmisek, polać roztopionym masłem, posypać posiekanymi ugotowanymi na twardo jajkami i koperkiem, udekorować cząstkami cytryny. Porcje ryby można obłożyć warzywami odcedzonymi z wywaru. Podawać z młodymi ziemniakami i sezonową surówką.Uwagi:W taki sam sposób można przyrządzić pstrąga, szczupaka, sandacza lub karpia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: