Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznaniaziarno
pieprzu 5 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
liść laurowy 2 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
jajka 2 sztuk
włoszczyzna - mrożona 0,5 sztukdzwonki
łososia 4 sztukWykonanie:Wrzucić do garnka
włoszczyznę i
przyprawy korzenne, wlać litr
wody, osolić i gotować ok. 10 min. Następnie włożyć do
wywaru dzwonka
ryby i gotować je na małym ogniu kolejne 10 min. Ostrożnie wyjąć dzwonka na ogrzany półmisek, polać roztopionym
masłem, posypać posiekanymi ugotowanymi na twardo
jajkami i
koperkiem, udekorować cząstkami
cytryny. Porcje
ryby można obłożyć warzywami odcedzonymi z
wywaru. Podawać z młodymi
ziemniakami i sezonową surówką.Uwagi:W taki sam sposób można przyrządzić
pstrąga,
szczupaka,
sandacza lub
karpia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: