Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kurki 300 gramówpodgrzybki 0 , 5 szklanek
oliwa 2 łyżek stołowych
pomidory 4 sztuk
cebula 1 sztuk
ziemniaki 6 sztuk
marchewka 1 sztuk
bulion warzywny 1,5 litrów
śmietana 3 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
grzyby pokroić i obsmażyć na
oliwie. Sparzone, obrane ze skórki
pomidory pokroić. Oczyszczona
cebule posiekać, zeszklić na
oliwie, dodać
pomidory i dusić 10 minut. Wymieszać ze
śmietana.
Ziemniaki oraz
marchewkę oczyścić i pokroić.
Bulion zagotować, wrzucić
marchewkę,
ziemniaki oraz
grzyby i gotować 15 minut. Dodać
cebule z
pomidorami i zagotować. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i posypać posiekaną
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: