ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokurki 300 gramówpodgrzybki 0 , 5 szklanekoliwa 2 łyżek stołowychpomidory 4 sztukcebula 1 sztukziemniaki 6 sztukmarchewka 1 sztukbulion warzywny 1,5 litrówśmietana 3 łyżek stołowychnatka pietruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone grzyby pokroić i obsmażyć na oliwie. Sparzone, obrane ze skórki pomidory pokroić. Oczyszczona cebule posiekać, zeszklić na oliwie, dodać pomidory i dusić 10 minut. Wymieszać ze śmietana. Ziemniaki oraz marchewkę oczyścić i pokroić.Bulion zagotować, wrzucić marchewkę, ziemniaki oraz grzyby i gotować 15 minut. Dodać cebule z pomidorami i zagotować. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: