ßßß Cookit - przepis na Zupa kurkowa z podgrzybkami

Zupa kurkowa z podgrzybkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kurki 300 gramów
podgrzybki 0 , 5 szklanek
oliwa 2 łyżek stołowych
pomidory 4 sztuk
cebula 1 sztuk
ziemniaki 6 sztuk
marchewka 1 sztuk
bulion warzywny 1,5 litrów
śmietana 3 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone grzyby pokroić i obsmażyć na oliwie. Sparzone, obrane ze skórki pomidory pokroić. Oczyszczona cebule posiekać, zeszklić na oliwie, dodać pomidory i dusić 10 minut. Wymieszać ze śmietana. Ziemniaki oraz marchewkę oczyścić i pokroić.
Bulion zagotować, wrzucić marchewkę, ziemniaki oraz grzyby i gotować 15 minut. Dodać cebule z pomidorami i zagotować. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10944/Zupa-kurkowa-z-podgrzybkami