ßßß
Cookit - przepis na Zupa krem z kapusty włoskiej
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa krem z kapusty włoskiej
Składniki
Kapusta włoska
Ziemniak
Marchew
Cebula
Bulion warzywny
Kabanosy
Śmietana
Sól
Pieprz
Natka pietruszki
Oliwa z oliwek
Wykonanie
Składniki:- 1 mała
kapusta włoska
- 400g
ziemniaków
- 2
marchewki
- 1
cebula
- 1,5
bulionu warzywnego
- 3
kabanosy
- 100ml
śmietany
-
sól
i
pieprz
-
natka pietruszki
-
oliwa
Sposób przygotowania:1.
Ziemniaki
i
marchewki
obieramy, kroimy w kostkę,
kapustę
szatkujemy. Warzywa przez chwilę podsmażamy na odrobinie
oliwy
, następnie zalewamy
bulionem
i gotujemy do miękkości.2. Dodajemy
śmietanę
i całość miksujemy. Doprawiamy do smaku
solą
i
pieprzem
. Podajemy z
kabanosami
.
Źródło:
http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2012/08/zupa-krem-z-kapusty-woskiej.html
Przepisy powiązane
Zupa kurkowa z podgrzybkami
Zupa porowa z białą kiełbasą
Kartoflanka
zupa krem z pieczarek
Zupa krem z cukinii
Składniki powiązane (0)