Interesujące smaki.przepis na trzy - cztery porcje1,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego250 gram pieczarek2 cebulenatka pietruszki4-5 ziemniaków1 łyżka oliwy do usmażenia pieczarek i cebulisól i pieprz do smakuSZASZŁYK300 gram piersi z kurczaka1/2 łyżeczki chilli w proszku - tu w zależności jaką ostrość oczekujemy1 łyżeczka oregano1 łyżka oliwysólDODATKOWO4 ugotowane marchewki4 łyżki jogurtu naturalnegoPiersi z kurczaka kroimy w mniejsze kwadraty i marynujemy w przyprawach i oliwie przez kilka godzin. Nabijamy na patyk do szaszłyków i grillujemy przed samym podaniem z każdej strony po 2 minuty ( z czterech stron).Do gotującego się wywaru dodajemy ziemniaki oraz pokrojone - według uznania pieczarki usmażone na brązowy kolor razem z cebulą pokrojoną w kostkę . Gotujemy do miękkości , na koniec dodajemy pokrojoną natkę pietruszki oraz przyprawy , blendujemy i podajemy razem z jogurtem oraz szaszłykiem.*JAK ZROBIĆ WZÓR NA ZUPIEugotowana wcześniej marchewkę blendujemy i robimy paski wyciskając marchewkę np z woreczka z małą dziurką , tak samo wyciskamy jogurt poziomo ,następnie patyczkiem do szaszłyka robimy paski pionowe bez odrywania .Smacznego :)