Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
sól ziołowa według uznania
pieprz według uznaniatłuszcz według uznania
czosnek 1 ząbki
cebula 1 sztuk
kasza manna 1 łyżek stołowych
ryż 2 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
grzyb 70 dekagramów
sól według uznania
woda 1 szklanek
oliwa z oliwek 1 łyżek stołowych
mąka pszenna 0.5 szklanek
mąka razowa 1 szklanekWykonanie:Przygotować ciasto o konsystencji gęstej
śmietany, usmażyć naleśniki.
Grzyby oczyścić, umyć i odsączyć. Kilka odłożyć do dekoracji, resztą drobno posiekać i poddusić na
oleju razem z posiekaną
cebulą i
czosnkiem. Wymieszać z
bułką tartą,
ryżem i
kaszą manną. Farsz doprawić do smaku
pieprzem i
solą. Naleśniki napełnić farszem.Uwagi:
Ryż musi być ugotowany
Grzyby:
kurki,
maślaki,
prawdziwki, gąskiPotrawy mączne weg.Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: