ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegosól ziołowa według uznaniapieprz według uznaniatłuszcz według uznaniaczosnek 1 ząbkicebula 1 sztukkasza manna 1 łyżek stołowychryż 2 łyżek stołowychbułka tarta 2 łyżek stołowycholej 4 łyżek stołowychgrzyb 70 dekagramówsól według uznaniawoda 1 szklanekoliwa z oliwek 1 łyżek stołowychmąka pszenna 0.5 szklanekmąka razowa 1 szklanekWykonanie:Przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany, usmażyć naleśniki. Grzyby oczyścić, umyć i odsączyć. Kilka odłożyć do dekoracji, resztą drobno posiekać i poddusić na oleju razem z posiekaną cebulą i czosnkiem. Wymieszać z bułką tartą, ryżem i kaszą manną. Farsz doprawić do smaku pieprzem i solą. Naleśniki napełnić farszem.Uwagi:Ryż musi być ugotowanyGrzyby: kurki, maślaki, prawdziwki, gąskiPotrawy mączne weg.Potrawy z GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: