Wykonanie
Pyszne i tanie można je zrobić w wersji z
grzybami leśnymi lub
pieczarkami lub boczniakiem. Każda wersja jest pyszna, moja z
sosem grzybowym jednak z
pomidorowym będą również wyborne.
Składniki :30 dag
ryżu może być w woreczkach2
jajkatrochę
mąki pszennej2 kostki
grzybowe1
cebula25 dag świeżych
grzybów ( u mnie mrożone)posiekana
natka pietruszkisólpieprztarta bułkaolejOpis wykonania:
Ryż gotujemy w
grzybowym bulionie z kostki, odsączamy i studzimy.
Cebule drobno kroimy, szklimy na
oleju, dodajemy pokrojone
grzyby( ja dodałam zamrożone
grzyby, ponieważ były dość grubo pokrojone, posiekałam je drobniej po podsmażeniu), dusimy do miękkości.
Ryż mieszamy z ostudzonymi
grzybami, dodajemy
pietruszkę,
sól,
pieprz,
jajka i
mąkę około 1 - 2 łyżek- tak by ciasto się nie rozpadało. Mieszamy dokładnie i formujemy kotleciki, obtaczamy je w
bułce i smażymy na złoty kolor.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy