ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 350 gramówmleko 0,5 szklanekdrożdże 30 gramówjajka 2 sztukoliwa 4 łyżek stołowychsól 1 szczyptapomidory 5 sztukszprotki wędzone 250 gramówparmezan 2 łyżek stołowychoregano według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wymieszać drożdże z 4 łyżkami ciepłego mleka i pozostawić do wyrośnięcia. Do przesianej maki dodać jajko, sól, pozostałe mleko i rozczyn. Wyrobić ciasto, posmarować połowa oliwy i odstawić w ciepłe miejsce. Gdy ciasto podwoi objętość, podzielić je na 8 części. Z każdej uformować placek. Wierzchy placków posmarować resztą oliwy i roztrzepanym jajkiem. Umyte, osuszone pomidory pokroić w plastry lub kawałki i obłożyć nimi placki. Z rybek usunąć głowy i ogony, i ułożyć na pomidorach. Oprószyć sola, pieprzem, oregano oraz startym parmezanem. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: