ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone mieszane 750 gramówszalotki 2 sztukboczek wędzony 100 gramówolej 2 łyżek stołowychbułki czerstwe 2 sztukmleko 3 szklanekjajka 3 sztukpomidorki koktajlowe 12 sztuknatka piertruszki 2 łyżek stołowychmasło 4 łyżek stołowychmąka 4 łyżek stołowychser żółty 150 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone szalotki drobno posiekać. W letniej wodzie namoczyć bułki. Pokrojony w drobna kostkę boczek usmażyć na łyżce oleju, dodać szalotki i zeszklić, wymieszać z łyżką posiekanej natki pietruszki i ostudzić.Do mięsa dodać odciśnięte bułki, jajko oraz boczek, przyprawić sola oraz pieprzem. Dobrze wyrobić. Z masy mięsnej uformować 12 kotlecików. Każdy nadziać pomidorkiem i szybko usmażyć na pozostałym oleju.Do rozpuszczonego w garnku masła dodać mąkę, lekko podsmażyć, wymieszać z zimnym mlekiem, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Mieszając, gotować 10 minut. Zdjąć z ognia, ubić z polową startego sera i 2 jajkami.W natłuszczonej formie ułożyć kotleciki, polać sosem i posypać reszta startego sera. Piec 30 minut w 200 stopniach, aż sos się zetnie i zrobi lekko brązowy. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone mieszane 750 gramówszalotki 2 sztukboczek wędzony 100 gramówolej 2 łyżek stołowychbułki czerstwe 2 sztukmleko 3 szklanekjajka 3 sztukpomidorki koktajlowe 12 sztuknatka piertruszki 2 łyżek stołowychmasło 4 łyżek stołowychmąka 4 łyżek stołowychser żółty 150 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone szalotki drobno posiekać. W letniej wodzie namoczyć bułki. Pokrojony w drobna kostkę boczek usmażyć na łyżce oleju, dodać szalotki i zeszklić, wymieszać z łyżką posiekanej natki pietruszki i ostudzić.Do mięsa dodać odciśnięte bułki, jajko oraz boczek, przyprawić sola oraz pieprzem. Dobrze wyrobić. Z masy mięsnej uformować 12 kotlecików. Każdy nadziać pomidorkiem i szybko usmażyć na pozostałym oleju.Do rozpuszczonego w garnku masła dodać mąkę, lekko podsmażyć, wymieszać z zimnym mlekiem, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Mieszając, gotować 10 minut. Zdjąć z ognia, ubić z polową startego sera i 2 jajkami.W natłuszczonej formie ułożyć kotleciki, polać sosem i posypać reszta startego sera. Piec 30 minut w 200 stopniach, aż sos się zetnie i zrobi lekko brązowy. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: