ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone drobiowe 300 gramówziemniaki 1 kilogramówcebula 2 sztukmargaryna 100 gramówpomidory 250 gramówser żółty 30 gramówjajka 1 sztukmąka 1 łyżek stołowychmleko 1 szklaneknatka pietruszki 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, posiekane cubulę wymieszać z mięsem, dodać 0,75 szklanki wody i podgrzewać, aż połowa płynu odparuje. Dodać łyżkę margaryny, mieszając, powoli dusić kilka minut. Wrzucić obrane i pokrojone w kostkę pomidory oraz posiekana natkę, wymieszać i dusić 20 minut na małym ogniu. doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Oczyszczone ziemniaki pokroić w cienkie plasterki i połowę rozłożyć na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego, oprószyć solą oraz pieprzem. Na tej warstwie rozłożyć masę mięsną, a na niej pozostałe ziemniaki i posypać solą oraz pieprzem. Resztę margaryny stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić mlekiem, mieszając, doprowadzić do wrzenia. Powstały sos wymieszać z jajkiem i tartym żółtym serem, doprawić solą oraz pieprzem. Polać potrawę i zapiekać ok. 50 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia GreckaKuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone drobiowe 300 gramówziemniaki 1 kilogramówcebula 2 sztukmargaryna 100 gramówpomidory 250 gramówser żółty 30 gramówjajka 1 sztukmąka 1 łyżek stołowychmleko 1 szklaneknatka pietruszki 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, posiekane cubulę wymieszać z mięsem, dodać 0,75 szklanki wody i podgrzewać, aż połowa płynu odparuje. Dodać łyżkę margaryny, mieszając, powoli dusić kilka minut. Wrzucić obrane i pokrojone w kostkę pomidory oraz posiekana natkę, wymieszać i dusić 20 minut na małym ogniu. doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Oczyszczone ziemniaki pokroić w cienkie plasterki i połowę rozłożyć na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego, oprószyć solą oraz pieprzem. Na tej warstwie rozłożyć masę mięsną, a na niej pozostałe ziemniaki i posypać solą oraz pieprzem. Resztę margaryny stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić mlekiem, mieszając, doprowadzić do wrzenia. Powstały sos wymieszać z jajkiem i tartym żółtym serem, doprawić solą oraz pieprzem. Polać potrawę i zapiekać ok. 50 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia GreckaKuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: