ßßß
 
            
        
 Ciasto:1 1/3 szklanki mąki1 1/2 szklanki mleka3 jajka2 łyżki stopionej margarynyWykonanie:Z podanych składników przygotować ciasto, odstawić do odpoczęcia, a następnie usmażyć cienkie placki.Farsz:30 dag mięsa mielonego15 dag pieczarek2-3 pomidory bez skórki1 puszka kukurydzy1 cebula2 łyżki olejuostra paprykasólpieprzWykonanie:Pieczarki oraz cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć mięso, dodać grzyby i cebulę. Pomidory drobno pokroić i dodać do mięsa. Kukurydzę osączyć i wymieszać z farszem, doprawić solą, pieprzem oraz papryką.Sos:10 dag sera żółtego1 cebula2 łyżki masła2 łyżki mąki pszennejnatka pietruszki1/2 szklanki bulionu1/2 szklanki mlekaWykonanie:Cebulę pokroić i zeszklić na gorącym tłuszczu, oprószyć mąką i zasmażyć, podlać rosołem i mlekiem. Część sera zetrzeć i dodać do sosu. Naleśniki posmarować farszem, złożyć. Ułożyć na blaszce, polać sosem i zapiec. Na końcu posypać resztą sera i natką.Smacznego!
Ciasto:1 1/3 szklanki mąki1 1/2 szklanki mleka3 jajka2 łyżki stopionej margarynyWykonanie:Z podanych składników przygotować ciasto, odstawić do odpoczęcia, a następnie usmażyć cienkie placki.Farsz:30 dag mięsa mielonego15 dag pieczarek2-3 pomidory bez skórki1 puszka kukurydzy1 cebula2 łyżki olejuostra paprykasólpieprzWykonanie:Pieczarki oraz cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć mięso, dodać grzyby i cebulę. Pomidory drobno pokroić i dodać do mięsa. Kukurydzę osączyć i wymieszać z farszem, doprawić solą, pieprzem oraz papryką.Sos:10 dag sera żółtego1 cebula2 łyżki masła2 łyżki mąki pszennejnatka pietruszki1/2 szklanki bulionu1/2 szklanki mlekaWykonanie:Cebulę pokroić i zeszklić na gorącym tłuszczu, oprószyć mąką i zasmażyć, podlać rosołem i mlekiem. Część sera zetrzeć i dodać do sosu. Naleśniki posmarować farszem, złożyć. Ułożyć na blaszce, polać sosem i zapiec. Na końcu posypać resztą sera i natką.Smacznego!