Wykonanie
            
Omlet z warzywami to wspaniały wybór na śniadanie. Jest smaczny, szybki do zrobienia i dostarczy nam dużo energii na dobry początek dnia. Omlet dla mnie musi być lekki i puszysty no i obowiązkowo podany z domowym 
keczupem.Składniki:2 
jajka2 łyżki 
mąki2 łyżki 
mlekasól i 
pieprz1/2 małej 
cebuli1/2 małego 
pomidora1 łyżka posiekanego 
sera lazur1 łyżka posiekanej 
natki pietruszki2 łyżki 
masłakilka plastrów 
żółtego sera1. 
Białka oddzielamy od 
żółtek i razem z 
solą ubijamy. Gdy będą lśniące i sztywne, dodajemy 
żółtka i jeszcze chwilę miksujemy.2. Do ubitych 
jajek dodajemy przesianą 
mąkę i 
mleko. Całość mieszamy szpatułką.3. Pokrojonego 
pomidora, 
cebulkę, 
ser i 
pietruszkę wrzucamy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy.4. Na dużej patelni roztapiamy 
masło, wlewamy na nią masę i na małym ogniu, bez przykrycia smażymy omlet z dwóch stron (ok 4 minuty na stronę). Przed podaniem obkładamy go 
żółtym serem.SMACZNEGO :-)


