Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
boczek wędzony 6 plastry
olej 1 łyżek stołowych
mąka 2 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
jajka 2 sztuk
mleko 1 szklanek
masło 120 gramów
natka piertruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczona
cebule drobno posiekać. Pokrojony w kostkę
boczek podsmażyć na
oleju. Zdjąć z patelni i osączyć, a na patelni zrumienić
cebule i ostudzić.Wymieszać
jajka z
mlekiem. Do przesianej
maki dodać
proszek do pieczenia, posiekaną drobno
natkę sól i sporo
pieprzu. Wlać masę jajeczną i stopione, ostudzone
masło, wymieszać na gładkie ciasto dodać
boczek i
cebulę. Dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto wkładać do otworów w formie do muffinek, wysmarowanych tłuszczem, wypełniając każdy do 3/4 objętości. Piec ok. 25 minut w 210 stopniach. Po upieczeniu pozostawić 5 minut w formie. Delikatnie wyjąć i wystudzić.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: