ßßß
 
            
         Ilość porcji: 9Składniki:Na naleśniki:
Ilość porcji: 9Składniki:Na naleśniki: 2 jajka2 szklanki mleka2 szklanki mąki4 łyżki olejuSzczypta soliNa farsz:0,5 kg mięsa mielonego
2 jajka2 szklanki mleka2 szklanki mąki4 łyżki olejuSzczypta soliNa farsz:0,5 kg mięsa mielonego 100g żółtego sera½ pęczki natki pietruszkiBułkaPrzyprawy: sól, pieprz, majeranekW misce wymieszać mąkę sól, jajka oraz mleko i olej. Wszystko dokładnie mieszamy, można przy użyciu miksera. Smażymy cienkie naleśniki na patelni. W między czasie przygotowujemy farsz: mięso mieszamy wraz z bułką namoczoną w wodzie. Dodajemy starty żółty ser oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem oraz odrobiną majeranku. Na usmażonych naleśnikach układamy farsz, zawijamy krokiety. Tak przygotowane naleśniki umieszczamy w parowarze na jakiś 25 minut. Podajemy na ciepło od razu z parowaru z sosem pomidorowym.
100g żółtego sera½ pęczki natki pietruszkiBułkaPrzyprawy: sól, pieprz, majeranekW misce wymieszać mąkę sól, jajka oraz mleko i olej. Wszystko dokładnie mieszamy, można przy użyciu miksera. Smażymy cienkie naleśniki na patelni. W między czasie przygotowujemy farsz: mięso mieszamy wraz z bułką namoczoną w wodzie. Dodajemy starty żółty ser oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem oraz odrobiną majeranku. Na usmażonych naleśnikach układamy farsz, zawijamy krokiety. Tak przygotowane naleśniki umieszczamy w parowarze na jakiś 25 minut. Podajemy na ciepło od razu z parowaru z sosem pomidorowym.





