ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomaliny 200 gramówcukier 165 gramówjajka 3 sztukmasło 80 gramówmąka 1 łyżek stołowychciastka kokosowe 3 sztukserek mascarpone 250 gramówkasza manna 3 łyżek stołowychcytryna 0,5 sztukbudyń waniliowy 1 sztuktwarożek 250 gramówlukier 2 łyżek stołowychczekolada biała 50 gramówwiórki kokosowe 50 gramówWykonanie:Oczyszczone maliny, kilka zostawić do ozdoby, a resztę oprószyć mąką. Jajka utrzeć ze 125g cukru, dodać oba serki, budyń, skórkę otartą z połowy cytryny oraz kaszę manną i wymieszać oraz połączyć z malinami. Masę wyłożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Pokruszone ciastka wymieszać z roztopionym masłem, dodać 25g wiórek kokosowych i 40g cukru i wyłożyć na masę serową 30 minut przed końcem pieczenia. Brzegi zimnego sernika posmarować lukrem i posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto ozdobić startą na tarce białą czekoladą i udekorować sernik świeżymi malinami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: