Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
maliny 200 gramów
cukier 165 gramów
jajka 3 sztuk
masło 80 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
ciastka kokosowe 3 sztuk
serek mascarpone 250 gramów
kasza manna 3 łyżek stołowych
cytryna 0,5 sztuk
budyń waniliowy 1 sztuk
twarożek 250 gramów
lukier 2 łyżek stołowych
czekolada biała 50 gramów
wiórki kokosowe 50 gramówWykonanie:Oczyszczone
maliny, kilka zostawić do ozdoby, a resztę oprószyć
mąką.
Jajka utrzeć ze 125g
cukru, dodać oba
serki,
budyń, skórkę otartą z połowy
cytryny oraz
kaszę manną i wymieszać oraz połączyć z
malinami. Masę wyłożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Pokruszone
ciastka wymieszać z roztopionym
masłem, dodać 25g wiórek
kokosowych i 40g
cukru i wyłożyć na masę
serową 30 minut przed końcem pieczenia. Brzegi zimnego sernika posmarować lukrem i posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto ozdobić startą na tarce
białą czekoladą i udekorować sernik świeżymi
malinami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: