ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopiersi kurczaka 2 sztukpieczarki 4 sztukkukurydza konserwowa 1 puszkapapryka czerwona 0,5 sztukcebula 1 sztukszczypiorek 1 pęczekser żółty 2 łyżek stołowychjajka 3 sztukmąka ziemniaczana 2,5 łyżek stołowycholej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w drobna kostkę. Oczyszczone pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać mięso, osączona kukurydzę, drobno pokrojona paprykę, cebulę oraz szczypiorek, starty ser, żółtka oraz pianę ubitą z białek. Mieszając, doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Porcje masy nabierać łyżką i kłaść na patelni, formując nieduże kształtne kotleciki. Smażyć je na oleju, na rumiano z obu stron. Podawać z frytkami i surówką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: