Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
twaróg 500 gramówugotowane
ziemniaki 250 gramów
jajko 2 sztuk
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
mąka pszenna 7 łyżek stołowych
sól według uznania
bułka tarta według uznania
masło 1 łyżek stołowychWykonanie:
Ser i
ziemniaki przepuścić przez praskę do puree i dodać
jajka oraz oba rodzaje
mąki. Ciasto wyrobić drewnianą łyżką. Uformować z tego wałek o średnicy 2-3 cm można się przy tym pobawić i tępym końcem noża odcisnąć paski lub kratkę. A
potem kroić wałek na skośne romby, które należy wkładać do osolonego wrzątku. Gdy wypłyną i są gotowe, wyjmować je łyżką cedzakową, a na półmisku polać
masłem z bułeczką.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy mączne weg.Komentarze:Autor: armandoData: 2009-02-10próbowałem polecam smaczne;-))Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: