Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
awokado 1 sztuk
ser żółty 1 łyżek stołowych
majonez 1 łyżek stołowych
szynka 12 plastry
pieprz Cayenne według uznania
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
zielenina według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo, obrane
jajka przekroić wzdłuż na pół. Rozetrzeć
żółtka z drobno posiekaną
cebulą, miąższem
awokado, drobno
utartym serem i szczyptą
pieprzu. Wymieszać z
sokiem z cytryny oraz
majonezem. Lekko pikantną masą napełnić
białka, formując zgrabne kopczyki. Plasterkiem
szynki owinąć każdą połówkę, ułożyć na półmisku i udekorować
zieleniną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: