Wykonanie
« Powrót
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 5 sztuk
awokado 1 sztuk
sok z cytryny 1,5 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
majonez 2 łyżek stołowych
ser żółty 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
natka pietruszki według uznania
Wykonanie:
Ugotowane na twardo, obrane
jajka przekroić wzdłuż na połówki.
Żółtka utrzeć z
majonezem i
startym serem. Umyte dojrzałe
awokado przekroić i wydrążyć miąższ. Skropić go
sokiem z cytryny i rozetrzeć widelcem. Wymieszać z posiekaną małą
cebulą oraz utartymi
żółtkami. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Wgłębienia w białkach napełnić farszem, ułożyć na półmisku i udekorować
natką pietruszki.
Uwagi:
Połówki jaj będą stabilniej leżały, jeśli zetniemy odrobinę
białka od ich wypukłej strony.
Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z
seremWielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: