Dzisiaj przedstawiam Wam mój pierwszy przepis wielkanocny w tym roku. Nadzienie z awokado na pewno zasmakuje każdemu, ale pamiętajcie, że użyć takiej ilości pieprzu kajeńskiego, żeby wszyscy goście byli zadowoleni Składniki: 3 jajka 1 awokado 5 dag sera żółtego 1 łyżka majonezu 1 łyżka soku z cytryny ok. 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne sól, pieprz kukurydza z puszki 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać. Przekroić na pół i wyjąć żółtka. 2. Obrać awokado. Zmielić w blenderze z żółtkami, sokiem z cytryny, majonezem i przyprawami. 3. Pastę nałożyć do szprycy i nadziewać jajka. Można też nałożyć farsz łyżeczką do zagłębień po żółtkach. 4. Faszerowane jajka posypać żółtym serem (u mnie gouda z pesto bazyliowym) oraz udekorować ziarenkami kukurydzy z puszki. Przeważającym kolorem jest zieleń, więc dodaję przepis nie tylko do akcji Wielkanocne smaki Mirabelki, ale także do Zielono mi – Pinkcake.