Dzisiaj przedstawiam Wam mój pierwszy przepis wielkanocny w tym roku. Nadzienie z awokado na pewno zasmakuje każdemu, ale pamiętajcie, że użyć takiej ilości pieprzu kajeńskiego, żeby wszyscy goście byli zadowoleniSkładniki:3 jajka1 awokado5 dag sera żółtego1 łyżka majonezu1 łyżka soku z cytrynyok. 1/2 łyżeczki pieprzu cayennesól, pieprzkukurydza z puszki1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać. Przekroić na pół i wyjąć żółtka.2. Obrać awokado. Zmielić w blenderze z żółtkami, sokiem z cytryny, majonezem i przyprawami.3. Pastę nałożyć do szprycy i nadziewać jajka. Można też nałożyć farsz łyżeczką do zagłębień po żółtkach.4. Faszerowane jajka posypać żółtym serem (u mnie gouda z pesto bazyliowym) oraz udekorować ziarenkami kukurydzy z puszki.Przeważającym kolorem jest zieleń, więc dodaję przepis nie tylko do akcji Wielkanocne smaki Mirabelki, ale także do Zielono mi – Pinkcake.