Mimo, że wielkanocne ucztowanie mamy już za sobą, to jajka jeść możemy nadal :-)Co powiecie na różowe jajka z serową pastą? Zapraszam do spróbowania...Na 8 jajek (dla ok 4 osób) będziecie potrzebować:8 jajek1 szklanka gotowego barszczu w kartoniku100 g sera żółtego1/2 pęczka szcypiorku2 łyżki majonezuSól, pieprzJajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, kroimy na połówki i oddzielamy żółtka od białek. Białka wkładamy do barszczu na ok 20 minut. Żółtka miksujemy (lub rozcieramy) z majonezem, serem, solą i pieprzem. Po upływie 20 minut do różowych białek nakładamy pastę z sera i żółtek. Gotowe jajka posypujemy szczypiorkiem.Czas przygotowania: 40 minutKoszt: 9 złotychStopień trudności: łatwe