Wykonanie
Pyszne i wspaniałe rulony z
szynki na wieczór z przyjaciółmi, bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Delikatny, puszysty, a zarazem lekko pikantny mus
awokado z
jajkami owinięty ulubioną
szynką, znikają z talerza w mgnieniu oka.Składniki:12 plastrów
gotowanej szynki6
jajek ugotowanych na twardo1
owoc awokado1
czerwona cebula1 kopiasta łyżka
majonezu1 łyżka
soku z cytryny1 kopiasta łyżka drobno utartego
żółtego serasól i
pieprzUgotowane na twardo
jajka kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy
żółtka i rozcieramy je (najlepiej blenderem) z drobno posiekaną
cebulą, miąższem
awokado,
żółtym serem,
majonezem,
sokiem z cytryny, szczyptą
soli i
pieprzu.
Awokado,
żółtka,
cebulka i
majonez......................................Gdy mus będzie jednolity i puszysty, napełniamy nim
białka, formując zgrabne kopczyki.
Kopczyki z musu
awokado w białkach.................................Każdą połówkę owijamy plastrem
szynki i wbijamy wykałaczkę na środku łączenia, a następnie układamy na talerzu. Smacznego !
Rulony z
szynki z musem z
awokado............................................
Rulony raz jeszcze...........................................................