Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
Borowiki 600 gramów
bulion warzywny 1,5 litrów
oliwa 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
grzyby pokroić, a
cebule posiekać w drobna kostkę.
grzyby smażyć na rozgrzanej na patelni
oliwie, ąz odparuje
woda, dodać
cebule i
masło. Mieszając, oprószyć
sola oraz
pieprzem i smażyć kilka minut.Oczyszczoną
włoszczyznę pokroić w kostkę, włożyć do garnka, zalać
bulionem i gotować pod przykryciem 20 minut.
Wywar odcedzić i połączyć go z podsmażonymi
grzybami. Gotować jeszcze 13 minut. Zdjąć z ognia i wyjąć z zupy kilka całych
grzybów. Zupę zmiksować, zabielić
śmietaną, doprawić i wymieszać. Posypać posiekaną
natką lub
tymiankiem. Do każdej porcji zupy włożyć
grzybki. Podawać z grzankami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: