Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokopytka 1 sztuk
buraczki 250 gramów
cebula 1 sztuk
bulion warzywny 100 mililitrów
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 4 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę pokroić w kostkę oraz ugotowane wcześniej
buraki.
Cebule poddusić na
maśle lub
oleju, dodać
buraki oraz
bulion i gotować 5 minut na małym ogniu. Do ugotowanych kopytek dodać
masło, poczekać aż się rozpuści, wrzucić do sosu z
buraków i zagęścić
śmietaną. Całość posypać posiekaną
natką.Uwagi:Gotowe kopytka podgrzać w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki
oliwy tak długo, aż wypłyną na powierzchnię. Wyciągnąć je cedzakiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: