ßßß Cookit - przepis na Podgrzybki w śmietanie

Podgrzybki w śmietanie

nazwa

Wykonanie

Nauczona przez Izę z bloga Smaczna Pyza, zrobiłam swoje pierwsze grzyby w śmietanie, oto one!
Składniki:
1 kg podgrzybków
2 cebule
opakowanie kwaśnej śmietany
sól, pieprz do smaku
łyżka masła klarowanego
Grzybki oczyścić, umyć, wysuszyć. Większe pokroić na mniejsze kawałki, odciąć ogonki. Podsmażyć na maśle cebulę drobno pokrojoną, dodać grzyby, obsmażyć. Dodać śmietanę i dusić ok. 10 minut.
A grzybki podałam w ramach tradycyjnego obiadu - z ziemniakami z koperkiem i schabowym.
Smacznego!
Źródło:http://tonajezyku.blogspot.com/2013/10/podgrzybki-w-smietanie.html