ßßß Cookit - przepis na Karmazyn w skorupce z sałatką ziemniaczaną

Karmazyn w skorupce z sałatką ziemniaczaną

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 800 gramów
filet z karmazyna 600 gramów
papryka czerwona 2 sztuk
ocet winny 120 mililitrów
cukie 2 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
kromki chleba tostowego 2 sztuk
natka pietruszki, gałązki 8 sztuk
koperek, gałązki 8 sztuk
żółtka 4 sztuk
chrzan tarty 5 łyżek stołowych
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie(ok.20minut), odcedzić. Oczyszczoną paprykę pokroić w drobniutką kostkę.
Sos do sałatki ziemniaczanej: w miseczce wymieszać ocet, sól, pieprz i cukier, wlać olej, dodać paprykę i wymieszać.
Chlebek tostowy drobno pokruszyć, dodać chrzan przyprawiony solą i pieprzem oraz posiekaną natkę i koperek, wymieszać.
Umytą, osuszoną rybę pokroić na 12 kawałków i skropić sokiem z cytryny. Ułożyć na blasze, a każdy kawałek karmazyna posmarować mieszanką chleba, ziół i chrzanu. Piec ok. 20 minut w 200 stopniach.
Wystudzone ziemniaki obrać i pokroić w plastry, wymieszać z sosem. Upieczoną rybę ułożyć na ogrzanym talerzu i podawać z sałatką ziemniaczaną. Gotowe danie udekorować plasterkami cytryny i gałązkami kopru.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4983/Karmazyn-w-skorupce-z-salatka-ziemniaczana