Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 800 gramów
filet z karmazyna 600 gramów
papryka czerwona 2 sztuk
ocet winny 120 mililitrów
cukie 2 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowychkromki
chleba tostowego 2 sztuk
natka pietruszki, gałązki 8 sztuk
koperek, gałązki 8 sztuk
żółtka 4 sztuk
chrzan tarty 5 łyżek stołowych
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie(ok.20minut), odcedzić. Oczyszczoną
paprykę pokroić w drobniutką kostkę.Sos do sałatki ziemniaczanej: w miseczce wymieszać
ocet,
sól,
pieprz i
cukier, wlać
olej, dodać
paprykę i wymieszać.Chlebek tostowy drobno pokruszyć, dodać
chrzan przyprawiony
solą i
pieprzem oraz posiekaną
natkę i
koperek, wymieszać.Umytą, osuszoną
rybę pokroić na 12 kawałków i skropić
sokiem z cytryny. Ułożyć na blasze, a każdy kawałek
karmazyna posmarować
mieszanką chleba,
ziół i
chrzanu. Piec ok. 20 minut w 200 stopniach.Wystudzone
ziemniaki obrać i pokroić w plastry, wymieszać z sosem. Upieczoną
rybę ułożyć na ogrzanym talerzu i podawać z
sałatką ziemniaczaną. Gotowe danie udekorować plasterkami
cytryny i gałązkami
kopru.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: