Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta włoska 1 sztuk
mięso mielone drobiowe 500 gramów
cebula 3 sztuk
ryż 1 szklanek
pomidory 4 sztuk
rodzynki 3 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 puszka
masło 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
bulion warzywny 1 szklanek
czosnek 3 ząbki
kolendra według uznania
bazylia według uznaniagałka muszkatałowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:W osolonym wrzątku ugotować do miękkości
ryż i osączyć. Oczyszczoną, posiekana 1
cebulę zeszklić na
oleju i wymieszać z
mięsem, łyżka
rodzynek,
ryżem oraz
jajkami. Mieszając, doprawić
bazylią,
kolendrą, gałką,
sola oraz
pieprzem. Oczyszczona
kapustę z blanszować w osolonym wrzątku i ostrożnie podzielić na liście. Na listkach ułożyć farsz i zwinąć gołąbki. Układać je w naczyniu do zapiekania wysmarowanym
masłem. Pozostałe oczyszczone
cebule posiekać, obrane
pomidory pokroić w kostkę i wymieszać z
cebula oraz reszta
rodzynek i położyć na gołąbkach. Całość polać
bulionem wymieszanym z koncentratem i posiekanym
czosnkiem. Obłożyć wiórkami
masła i zapiekać 50 minut w 190 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: