ßßß Cookit - przepis na Papryki faszerowane

Papryki faszerowane

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
ryż 100 gramów
marchewka 250 gramów
cebula 1 sztuk
papryka kolorowa 6 sztuk
pomidory 3 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
mięso mielone 500 gramów
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
tymianek, gałązki 2 sztuk
bazylia, gałązki 2 sztuk
trybula, pęczek 0,5 sztuk
bulion warzywny 300 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Ryż ugotować w osolonym wrzątku, osaczyć. Oczyszczoną marchewkę pokroić w małą kostkę, a oczyszczoną cebulę posiekać. Umyte pomidory pokroić w ćwiartki, usunąć środki z pestkami, a miąższ pokroić w kostkę. Paprykę opłukać, odkroić wierzchy i usunąć gniazda nasienne. Cebulę i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać mięso i smażyć kilka minut, nie przerywając mieszania. Dodać koncentrat i marchewkę i dusić kilka minut na małym ogniu, doprawić do smaku sola i pieprzem.. Dodać pomidory, ryż i wymieszać. Opłukaną bazylię i tymianek trochę odłożyć do dekoracji, a pozostałe listki posiekać i dodać do mięsnego farszu. Nadzieniem wypełnić strąki papryki i umieścić je w natłuszczonej żaroodpornej formie, podlać bulionem warzywnym i pie 30 minut w 200 stopniach. Przed podaniem udekorować odłożonymi ziołami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4958/Papryki-faszerowane