Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 100 gramów
marchewka 250 gramów
cebula 1 sztuk
papryka kolorowa 6 sztuk
pomidory 3 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
mięso mielone 500 gramów
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
tymianek, gałązki 2 sztuk
bazylia, gałązki 2 sztuk
trybula, pęczek 0,5 sztuk
bulion warzywny 300 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Ryż ugotować w osolonym wrzątku, osaczyć. Oczyszczoną
marchewkę pokroić w małą kostkę, a oczyszczoną
cebulę posiekać. Umyte
pomidory pokroić w ćwiartki, usunąć środki z pestkami, a miąższ pokroić w kostkę.
Paprykę opłukać, odkroić wierzchy i usunąć gniazda nasienne.
Cebulę i zeszklić na rozgrzanym
oleju, dodać
mięso i smażyć kilka minut, nie przerywając mieszania. Dodać koncentrat i
marchewkę i dusić kilka minut na małym ogniu, doprawić do smaku
sola i
pieprzem.. Dodać
pomidory,
ryż i wymieszać. Opłukaną
bazylię i
tymianek trochę odłożyć do dekoracji, a pozostałe listki posiekać i dodać do
mięsnego farszu. Nadzieniem wypełnić
strąki papryki i umieścić je w natłuszczonej żaroodpornej formie, podlać
bulionem warzywnym i pie 30 minut w 200 stopniach. Przed podaniem udekorować odłożonymi
ziołami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: