Wykonanie
SKŁADNIKI / 2 porcje
jajka, 2 szt.
awokado, 1 szt.
czosnek, 1 mały ząbek
sok z cytryny, 1 łyżeczka
sól,
pieprzposiekany
szczypiorek, 2 łyżeczki
rzeżuchaskórka z cytrynySPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i pokroić w grubą kostkę.
Awokado przekroić na pół. Usunąć pestkę. Miąższ wyciągnąć za pomocą łyżki i również grubo posiekać. Dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek,
sok z cytryny,
sól i
pieprz. Całość połączyć, rozgniatając lekko
awokado. Na koniec pastę wymieszać ze
szczypiorkiem. W razie potrzeby ponownie przyprawić. Pastę rozsmarować na
pieczywie. Posypać
pieprzem,
rzeżuchą i skórką otartą z
cytryny.