Składniki:4 jajka1 dojrzałe awokado1/2 ząbka czosnkuodrobina soku z cytryny (wedle uznania)sólpieprz1 łyżeczka oliwy z oliwekmajonez ( ilość wedle uznania)rzeżucha do dekoracjiPrzygotowanie:Jajka ugotować na twardo.Ugotowane jajka obrać ze skorupek, pokroić w drobna kosteczkę. Przełożyc do miseczki.Awokado umyć, przekroić wzdłuż i delikatnie "przekręcić" w celu usunięcia pestki. Miąższ wyłożyć łyżką i pokroić w drobną kostkę. Następnie pokrojony miąższ skropić sokiem z cytryny i wymieszać ze startym na drobnych oczkach czosnkiem.Awokado mieszamy z jajkami, dodajemy majonez, oliwę i rzeżuchę. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem :)Smacznego