ßßß
Scroll down for recipe in English(4 jajka)Składniki:2 łyżki octu z białego wina4 jajkasólPrzygotowanie:Do średniego rondla wlej wodę i delikatnie zagotuj.Dopraw wrzącą wodę solą i dodaj ocet z białego wina. Zam ieszaj delikatnie wodę łyżka lub trzepaczką, aż zacznie wirować. Wbij jajka w pojedyncze małe miseczki i delikatnie zsuń jajka z małej wysokości nad gotującą się wodą (po tym etapie “pomagam” łyżką uformować ich kształt). Zmniejsz ogień żeby woda tylko delikatnie się gotowała i gotuj jajka przez 2 minuty. Sprawdź łyżką i jeśli są zwarte po naciśnięciu, wyjmij z wody łyżką cedzakową, jeśli są wciąż bardzo miękkie, gotuj kolejne 10 sekund.Wyjmij gotowe jajka łyżką cedzakową na na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby usunąć nadmiar wody. Dopraw solą i pieprzem i wyłóż ładniejszą stroną do góry na tosty, szparagi lub na co tylko chcesz. Podawaj natychmiast!Smacznego!
English versionPoached eggs(4 eggs)Ingredients:2 tablespoons white wine vinegar4 eggssaltPreparation:Fill a medium-size saucepot with cold water and bring to a gentle boil.Season boiling water with salt and add white wine vinegar. Stir the water with a whisk until swirling. Crack eggs into individual small bowls and lower each bowl and gently drop eggs into water. Turn heat down to gentle simmer and cook eggs for 2 minutes, then check them. If they are firm to touch, remove from water with slotted spoon, if they wobble, return to water for another 10 seconds.Remove eggs to paper towel-lined plate to drain excess moisture. Turn eggs presentation side up, season with salt and pepper and transfer to the tops of each toast or asparagus. Serve immediately.Enjoy!
Share the post "Idealne jajka w koszulce / Poached eggs"


