ßßß
Scroll down for recipe in English(4-5 porcji)Składniki:4 jajka ugotowane na twardo, obrane i pokrojone w kostkę2 korniszony, pokrojone w kostkę1 (170 g) tuńczyka w sosie własnym, odcedzonego2 łyżki majonezu1 łyżeczka musztardy Dijonsól i pieprzPrzygotowanie:W średniej misce wymieszaj tuńczyka, jajka, korniszony, musztardę i majonez.Dopraw solą i pieprzem do smaku i podawaj na chrupiącym chlebku.Smacznego!
English versionTuna egg salad(4-5 servings)Ingredients:4 hard-cooked eggs, peeled and chopped2 gherkins, diced1 (170 g) can tuna, drained2 tbsp mayonnaise1 tsp Dijon mustardsalt and pepperPreparation:In a medium bowl, stir together the tuna, eggs, gherkins, mustard and mayonnaise.Season with salt and pepper to taste and serve with toasted bread.Enjoy!
Share the post "Sałatka jajeczna z tuńczykiem / Tuna egg salad"« Surówka z pora z kukurydzą / Leek and corn saladPieczona perliczka w pomarańczach i glazurze miodowej / Honey glazed roasted guinea fowl with orange »


