ßßß
Szybka sałatka z tuńczykiem(6 – 8 porcji)Składniki:2 puszki tuńczyka w sosie własnym (po 180 g), odsączonego z zalewy4-5 jajek, ugotowanych na twardo i pokrojonych w kostkę2 puszki kukurydzy (każda po 400 g), odsączonej z zalewy6-7 ogórków korniszonych, pokrojonych w kostkę4-5 łyżek majonezusól i pieprz do smakuPrzygotowanie:Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w większej misce, po czym dopraw solą i pieprzem do smaku.Odstaw na noc do lodówki, po czym podawaj z podpieczonym chlebkiem.Smacznego!
English versionEasy tuna salad(6-8 servings)Ingredients:2 cans of tuna in brine (180g each), drained4-5 eggs, hard-boiled and diced2 cans corn (400 g each), drained6-7 gherkins, diced4-5 tablespoons mayonnaisesalt and pepper to tastePreparation:In a medium bowl mix all ingredients, season with salt and pepper to taste.Place in the refrigerator overnight, and serve with crusty braid.Enjoy!
Share the post "Szybka sałatka z tuńczykiem / Easy tuna salad"


