ßßß Cookit - przepis na Karkďż˝wka w jesiennej scenerii z winem i jabďż˝uszkami

Kark�wka w jesiennej scenerii z winem i jab�uszkami

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Detoks z dietą Oxy + przepis ...
Zagraj z fasolką »
Wszak mamy jesień nasza złotą polską jesień. Zimno i kolorowo, czasem szaro i buro. Te danie jest idealne na taka porę roku.Sycącą gorąca i rozgrzewająca na pysznych jabłkach i winie.
Składniki :
karkówka 1.1/2 kg
jabłka 4 szt
wino wytrawne do zalania mięsa i jabłek
Dodatkowo:
majeranek do natarcia mięsa
sól czosnkowa do natarcia mięsa
czosnek niedźwiedzi do natarcia mięsa
pieprz ziołowy do natarcia mięsa
Wykonanie:
Karkówkę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, wzięłam nożyk i nakłułam mięsko gdzie się dało, Nacieram mięsko majerankiem, solą czosnkową, czosnkiem niedźwiedzim i pieprzem. Zostawiam na dwie godziny zawinięte we folią spożywczą i wkładam do lodówki by przeszło.Po dwóch godzinach kroje jabłuszka w ćwiartki bez skórki oczywiście, przekładam do naczynia żaroodpornego i kładę na nie mięsko. Zalewam winem dosyć sporo aby jabłka zakryło i doszło też do mięska. Zapiekam w piecu jakieś dwie godzinki , przekręcam mięsko w czasie zapiekania by równomiernie się upiekło . Jabłka się rozgotują wyjdzie taki sosik , a z dodatkiem wina będzie rewelacja, wiem bo jadłam.
niedziela, 30 października 2016, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Polecane wpisy
Pałki z kurczaka - coś jak KFC?
Uwielbiam KFC to co z tego , że to fast foody ja po prostu je kocham i tyle.Z miłości do jedzenia postanowiłam je sama robić, bo do KFC mam za daleko Składniki:
Żeberka w sosie do pizzy
Uwielbiam żeberka smażone mniam. Dobrze doprawione rewelacja.Dziś zrobiłam je inaczej w sosie do pizzy, sama zaskoczona jestem smakiem i bardzo zadowolona. Skła
Szare kluchy z pieczarkami i kiełbaską
Moja teściowa mówi tak - Jeśli chcesz by szare kluchy były szare , to zostaw je na godzinę( ziemniaki obrane i starte) zaręczam , że zrobią się aż ziemist
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2016/10/Karkowka-w-jesiennej-scenerii-z-winem-i.html