Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Mazurek pisanka Wielkanoc tuż ...Mazurek Wielkanocny -
kurczak »Jak Wielkanoc to i
biała kiełbasa musi być. Zrobiłam zapas będzie akurat do
żurkuSkładniki
szynka wieprzowa 1,5 kg
karkówka 1,5 kg
sól - 50 g
pieprz - 1 płaska łyżeczka, mielony
czosnek - 5 ząbków
woda - 300 ml
wody zimnej
majeranek - 4 łyżki, suszony TradismakjelitaTurbo Smak
przyprawa do
białej kiełbasy 1 łyżka TradismakKrok 1
Mięso umyłam osuszyłam i pokroiłam do mielenia .Zmieliłam na maszynce o dużych oczkach. Zmielone
mięso przełożyłam do dużej miski, wsypałam
majeranek,
sól,
pieprz i
przyprawę do
białej kiełbasy. Dodałam zimną
wodę,sprasowany
czosnek i wyrobiłam farsz. Odstawiłam na kilka godzin w chłodne miejsce.Flaki wymoczyłam ( 3 godziny). Przy użyciu maszynki do mielenia, odpowiedniej nakładki, naturalnych flaków (wcześniej wymoczonych) zrobiłam pętka.
Kiełbaski oddzielaj od siebie obracając je wokół własnej osi, każdą w przeciwnym kierunku.Krok 2Gotową
białą kiełbasę włóż do wrzącej
wody. Skręć gaz,
woda po włożeniu
mięsa nie może wrzeć ma tylko pozostać bardzo gorąca. W tak przygotowanej kąpieli trzymaj
kiełbaski przez 20 minut. Po tym czasie podawaj lub ostudź i zamroź.
czwartek, 10 marca 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter