Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Detoks z dietą Oxy + przepis ...Zagraj z
fasolką »Wszak mamy jesień nasza złotą polską jesień. Zimno i kolorowo, czasem szaro i buro. Te danie jest idealne na taka
porę roku.Sycącą gorąca i rozgrzewająca na pysznych jabłkach i
winie.Składniki :
karkówka 1.1/2 kg
jabłka 4 szt
wino wytrawne do zalania
mięsa i
jabłekDodatkowo:
majeranek do natarcia
mięsasól czosnkowa do natarcia
mięsaczosnek niedźwiedzi do natarcia
mięsapieprz ziołowy do natarcia
mięsaWykonanie:
Karkówkę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, wzięłam nożyk i nakłułam
mięsko gdzie się dało, Nacieram
mięsko majerankiem,
solą czosnkową,
czosnkiem niedźwiedzim i
pieprzem. Zostawiam na dwie godziny zawinięte we folią spożywczą i wkładam do lodówki by przeszło.Po dwóch godzinach kroje jabłuszka w ćwiartki bez skórki oczywiście, przekładam do naczynia żaroodpornego i kładę na nie
mięsko. Zalewam
winem dosyć sporo aby
jabłka zakryło i doszło też do
mięska. Zapiekam w piecu jakieś dwie godzinki , przekręcam
mięsko w czasie zapiekania by równomiernie się upiekło .
Jabłka się rozgotują wyjdzie taki sosik , a z dodatkiem
wina będzie rewelacja, wiem bo
jadłam.



niedziela, 30 października 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyPałki z
kurczaka - coś jak KFC?Uwielbiam KFC to co z tego , że to fast foody ja po prostu je kocham i tyle.Z miłości do jedzenia postanowiłam je sama robić, bo do KFC mam za daleko Składniki:
Żeberka w sosie do pizzyUwielbiam
żeberka smażone mniam. Dobrze doprawione rewelacja.Dziś zrobiłam je inaczej w sosie do pizzy, sama zaskoczona jestem smakiem i bardzo zadowolona. SkłaSzare kluchy z
pieczarkami i
kiełbaskąMoja teściowa
mówi tak - Jeśli chcesz by szare kluchy były szare , to zostaw je na godzinę(
ziemniaki obrane i starte) zaręczam , że zrobią się aż ziemistO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter