Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Tort
czekoladowo waniliowyBotwinka na wywarze z
wołowiny »No to dziś nadal mamy nadal
poziomkowo, lekki obiadek bo pierożki z
poziomkami uważam że są lekkie .Ciasto:
mąka 2 szklanki
woda ciepła( na oko szklankę wlałam)
oliwa z oliwek 1 łyżka
miód 2 łyżki do musu
poziomkowegoWykonanie:Do misy wsypuje przesianą
mąkę, wlewam ciepła
wodę i wyrabiam ciasto. Przy końcu wyrabiania dodaję łyżkę
oliwy z oliwek. Ciasto jest delikatne , elastyczne. Wałkujemy na silikonowej macie bez podsypywania
mąki.Wycinamy małe kółeczka szklanką i nakładamy
poziomki ( ja to robię łyżeczką).Gotuję z dodatkiem
oleju( nie będą się sklejać po wyjęciu).Mus
poziomkowy:
Poziomki 2 szklanki blender-uje z dodatkiem
miodu lipowego i polewam jeszcze gorące pierożki.
czwartek, 16 czerwca 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyPierogi ruskieByły pierogi z
mięsem no to czas teraz na ruskie. Proste doprawione, najsmaczniejsze i najlepsze:) Coś innego, łatwego do przygotowania. Składniki:
mąka pszennaPierogi z
mięsemNiby nic takiego, a jednak??? Pierogi są i zawsze będą moim rarytasem. Po prostu je uwielbiam.Najbardziej z
mięsem a
potem twarożek ze
szpinakiem.Moje ulubione.Pierogi z
grzybami leśnymi i
kasząMamy sezon na
grzyby i trzeba to wykorzystać . Wszak las
daje nam dużo możliwości kulinarnych mamy
grzyby więc działamy. Ciasto na pierogi:
mąka 300 g wrzKomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter