Wykonanie
«
Ryba na sałacie
Zapraszam :)Dla 4 osób:200 g kremowego
serka tarożkowego50 ml słodkiej
śmietanki200 g
sera gorgonzolakilka kropel
soku z cytrynykilka kropel
sosu worcestersól,
pieprzszczypta
pieprzu cayenneszczypta
cukruSerek włozyc do miski wraz ze
śmietanką i wymieszac na gładką masę. Gorgonzlle rozdrobinić widelcem w innej misce. Następnie wymieszać z
serkiem. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem,
sokiem z cytryny,
sosem worcester,
pieprzem cayenne i odrobiną
cukru. Wymieszać. Przełozyć do miseczki, posypać
pieprzem cayenne.Przepis z: " Kuechenkalssiker- Brot & Austriche sebstgemacht" nr 49wtorek, 24 maja 2016, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyPasta kanapkowa z
tuńczykiem i
ricottąRybna pasta na Wielki Post. Dla 4 osób: 1 puszka
tuńczyka w sosie własnym 5 łodyżek
bazylii 1
szalotka 250 g
sera ricotta 3 łyżki
mleka 1 łyżeczka
soku z cytrynPasta kanapkowa z
ricotty z
suszonymi pomidoramiZ odrobina
miodu :) Niesamowity smak :) Dla 4 osob: 300 g
ricotty 2 galazki
tymianku 1 lyzka
miodu 10 pomidorow suszonych z
oleju 2 lyzki
oliwy z oliwek sol, piPasta do
pieczywa z pestek dyni z
waniliaPasta z pestek dyni na slodko. Smakuje do pszennych buleczek, jak tez do
pieczywa pelnoziarnistego. A do tego ma nieziemski zielony kolor :) Na 4 porcje: 100 g
Pasta jajeczna z
curryPotrzeba
matką wynalazku. A pośpiech ojcem :o) Całkiem przypadkiem wyszła mi niezła pasta do kanapek. - łyżka
masła, - 5
jajek, - trzy łyżki
mleka, - 20 dag bia
Pasta z makreliSkładniki: - 1 mała
wędzona makrela - ok. 50 g
masła - 2
jajka ugotowane na twardo - łyżka
musztardy Mięso z
makreli oddzielić od ości (małe mogą zostać). Wszys