ßßß Cookit - przepis na Pasta kanapkowa z tuńczykiem i ricottą

Pasta kanapkowa z tuńczykiem i ricottą

nazwa

Wykonanie

« Surowka z kapusty pekińskiej ...
Śledzie w śmietanie »
Rybna pasta na Wielki Post.
Dla 4 osób:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
5 łodyżek bazylii
1 szalotka
250 g sera ricotta
3 łyżki mleka
1 łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz
Tuńczyka odsączyć na sicie i rozdrobnić widelcem. Bazylię umyć, osuszyć, listki oderwać i drobno posiekać. Szalotkę drobno posiekać. Ricottę wymieszać z mlekiem i sokiem z cytryny, dodać pozostałe składniki, wymieszać i doprawić do smaku pieprzem i solą.
Przepis z: "Mein Landrezept. Brot backen" nr 1/2016
sobota, 05 marca 2016, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2016/03/Pasta-kanapkowa-z-tunczykiem-i-ricotta.html