ßßß
Cookit - przepis na Pasta kanapkowa z tuńczykiem i ricottą
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasta kanapkowa z tuńczykiem i ricottą
Składniki
Bazylia
Mleko
Pasta rybna
Pieprz
Ser ricotta
Sok z cytryny
Sól
Śmietana
Tuńczyk w sosie własnym
Śledź
Czosnek askaloński
Wykonanie
« Surowka z
kapusty pekińskiej
...
Śledzie
w
śmietanie
»
Rybna pasta
na Wielki Post.
Dla 4 osób:1 puszka
tuńczyka w sosie własnym
5 łodyżek
bazylii
1
szalotka
250 g
sera ricotta
3 łyżki
mleka
1 łyżeczka
soku z cytryny
sól
,
pieprz
Tuńczyka
odsączyć na sicie i rozdrobnić widelcem.
Bazylię
umyć, osuszyć, listki oderwać i drobno posiekać.
Szalotkę
drobno posiekać.
Ricottę
wymieszać z
mlekiem
i
sokiem z cytryny
, dodać pozostałe składniki, wymieszać i doprawić do smaku
pieprzem
i
solą
.Przepis z: "Mein Landrezept. Brot backen" nr 1/2016sobota, 05 marca 2016, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź
komentarze (rss) »
Źródło:
http://zkartoflanegopola.blox.pl/2016/03/Pasta-kanapkowa-z-tunczykiem-i-ricotta.html
Przepisy powiązane
Pasta do kanpek z serem gorgonzola
Tu�czykowa pasta do smarowania pieczywa
Krem z podgrzybków
Zapiekanka ziemniaczana
Sos miętowy
Składniki powiązane (0)