Wykonanie
Podstawą sosu 1000 wysp jest
majonez, do którego dodajemy m.in.
ketchup,
śmietanę, sok z
pomarańczy i
cytryny oraz
przyprawy.
Sos jest idealnym dodatkiem do sałatek, kanapek czy
mięs. W niektórych przepisach do podstawowych składników sosu dodaje się
konserwową paprykę czy
konserwowe ogórki, ja natomiast jestem za tym, aby do sosu tych
konserwowych warzyw już nie dodawać.3 łyżki
majonezu3 łyżki
ketchupu pikantnego1 łyżka kwaśnej
śmietany1 łyżeczka
soku z cytryny1 łyżeczka soku z
pomarańczysól,
pieprzszczypta
cukruew.
pieprz cayenne,
bazyliaWszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i gotowe:) Czas przygotowania takiego sosu to maksymalnie 10 minut. Możemy go wykorzystać jako dodatek do kanapek, sałatek, nuggetsów,
mięs i warzyw.