Wykonanie
Świetny przepis na śniadanie nie tylko dla dbających o linię ;)
Otręby pszenne są niezwykle bogate w błonnik, witaminy z grupy B wspomagające metabolizm i pracę układu nerwowego, witaminę E (witamina młodości) oraz żelazo, potas, cynk, magnez i miedź. Korzystajcie z ich dobroci :)
SKŁADNIKI ( dla 1 osoby - 259 kcal)1
jajko4 łyżki
otrębów pszennych1/2 szklanki
mleka1 łyżka
jogurtu naturalnego1/2
banana1 łyżeczka
cynamonu1/2 łyżeczki
masłaPRZYGOTOWANIE
Jajko mieszamy z
otrębami,
mlekiem,
jogurtem i 1/2 łyżeczki
cynamonu. Na małej patelni rozpuszczamy
masło i smażymy omlet - pod przykryciem.
Banana kroimy w cienkie plasterki.Gotowy omlet zsuwamy na talerz, układamy na nim
banana i oprószamy resztą
cynamonu.Smacznego :)
Porcja - 259 kcal, w tym :-
białka - 15,1 g- tłuszcz - 10 , 3 g- węglowodany - 35 , 4 g- błonnik - 9 , 9 gZapraszam na Fanpage FB i Instagram