Wykonanie
Szybkie ciacho! Takie, byśmy zdążyli na ulubiony serial.Listopadowe słoty, pieprzoty. No bo. Mało czasu na gotowanie, dużo na
herbatę i kompresję energii pod kocem.Masywna pajda bananowca osłodzi i obudzi skostniałe kończyny. Węglowodany i len dodadzą sił na jesienne zmagania. A depresja odejdzie w mig.

Składniki (na keksówkę 25 x 10 cm / 12 porcji):3
banany1,5 szklanki
mąki żytniej pełnoziarnistej1/3 szklanki
jogurtu naturalnegomasło 50 g4 łyżki
brązowego cukru2
jaja3 łyżki lnu mielonego3/4 łyżeczki
sody oczyszczonej1 łyżeczka
cynamonuRozgnieć
banany widelcem na papkę. Stop
masło. Zmiksuj na gładka masę
banany,
masło,
jaja oraz
jogurt. Dodaj
cukier. W drugiej misie wymieszaj
mąkę, len,
sodę i
cynamon. Masę
bananową dokładnie połącz z
mąką. Przełóż do keksówki (10 x 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut.

Wartość Kaloryczna 16 5 kcal (1 porcja)
Białko 4,5 gWęglowodany 26 , 4 gTłuszcz 5 , 4 g