Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Keks z mnóstwem
bakaliiBułeczka Wielkanocna idealna ... »Dziś zaszalałam i zrobiłam pyszny placek po cygańsku oraz parę mniejszych podałam też właśnie z sosem . Nam bardzo smakował sos jak placuszek. Zamierzam zrobić go w Święta Wielkanocne :)Gulasz:1 kg
schabu200 g
karkówki300 g
pieczarek2
czerwone paprykimarchew 4 szt
pora 150 g
sól i
pieprz biały do smaku3-4 ziarnka
ziela angielskiegoprzecier pomidorowy 4 łyżki3
listki laurowe2 łyżki
papryki słodkiej w proszkukilka łyżek
oleju do smażeniaRemulada Duńska 200 g FolwarkPlacki ziemniaczane:1 i 1/2 kg dużych
ziemniaków2
jajka1
cebula2 ząbki
czosnkusólpieprzolej do smażeniaKrok 1
Schab i
karkówkę kroimy w kostkę, przekładamy do miski i zalewamy 4 łyżkami
oleju. Posypujemy
papryką i sprasowanym
czosnkiem,
solą i
pieprzem. Mieszamy i nacieramy
mięso. Wkładamy szczelnie zakryte na noc do lodówki.Krok 2Następnego dnia
mięso wyjmujemy z marynaty i obsmażamy je na patelni na rozgrzanym
oleju.
Pieczarki pokrój na takie większe kawałki i usmaż na drugiej patelni, teraz przełóż do
mięsa . Dodaj
paprykę drobno pokrojoną. Dodajemy
ziele angielskie,
liść laurowy ,
por i
marchew ,
koncentrat pomidorowy. Duszę teraz razem koło godziny. Minęła godzina,dodaje na końcu remuladę duńską, mieszam i jeszcze dodaje
soli i
pieprzu do smaku.Sos wyszedł wyśmienity,polecam zrobić.Krok 3
Ziemniaki myjemy i mielimy ,odsączamy z
wody.
Cebule i
czosnek drobno ścieramy i dodajemy do
ziemniaków. Doprawiamy
solą i
pieprzem smażymy mniejsze placuszki lub 3-4 większe. Podajemy z
sosem cygańskim.
czwartek, 03 marca 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter