Wykonanie
Jajka faszerowane to jedna z najpopularniejszych potraw wielkanocnych, obowiązkowo musisz je przygotować. Prosta, efektowna i bardzo smaczna przekąska, doskonała nie tylko na Wielkanoc. To prawdziwy klasyk, a przepis stary jak świat.
Jajka możesz faszerować czym dusza zapragnie, dziś skorupki
jajek faszerowane
jajkami!
Składniki:5
jajek1 łyżka
jogurtu greckiegosól,
pieprzzielenina2 łyżki
masła ghee
bułka tartaPrzygotowanie:
jajka ugotować na twardo (10 minut), ostudzić, nie obieraćprzekroić
ostrym nożem wzdłuż na pół, uważając by nie uszkodzić skorupek. Łyżeczką ostrożnie wyjąć
jajka ze skorupek
jajka drobniutko posiekać, dodatkowo można rozgnieść widelcem, następnie wymieszać z
jogurtem solą,
pieprzem i posiekanym
szczypiorkiem lub
koperkiem. Farszem wypełnić przygotowane skorupkipanierować w
bułce tartej od strony farszu, lekko dociskającukładać na patelni z rozgrzanym
masłem farszem w dół i podsmażać do zezłocenia, najlepiej pod przykryciem, by przegrzały się do środka Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać na ciepło lub zimnoSMACZNEGO !