Przepyszna "pizza" w wersji fit - spód z kalafiora bardzo fajnie się sprawdził - danie wyszło super lekkie, super smaczne i dietetyczne oczywiście :) Dodatki możecie modyfikować - ja wrzuciłam szparagi - bo sezon już trwa! - moją ukochaną cukinię i pomidorki. Mega smak - spróbujcie koniecznie!SKŁADNIKI (dla 1-2 osób - całość - 295 kcal)400 g ugotowanego kalafiora(może być też surowy :) )1 średnie jajko2 łyżki otrębów pszennychsól, pieprz4-5 szt. zielonych szparagów100 g cukinii5-6 pomidorków koktajlowycholiwa z oliwek4 łyżki tartej mozzarellizioła prowansalskiePRZYGOTOWANIEKalafiora miksujemy z jajkiem i otrębami. Doprawiamy solą i pieprzem. Blaszkę (u mnie 16x 29 cm) wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy równomiernie ciasto.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Szparagi (po odłamaniu zdrewniałych końców) zalewamy wrzątkiem i blanszujemy kilka minut. Cukinię kroimy w plasterki, pomidorki na połówki. Ciasto skrapiamy oliwą, układamy warzywa - cukinię też spryskujemy oliwą. Posypujemy ziołami prowansalskimi i mozzarellą.Zapiekamy jeszcze przez 15-20 minut. Smacznego :)Pizza - mała blasz ka - 295 kca l- białka - 22,9 g- tłuszcze - 14 , 8 g- węgl owodany - 33 , 4 g- błonnik - 15 , 8 gZapraszam na Instagram i fanpage FB