ßßß Cookit - przepis na Ciasto rabarbarowe z kruszonką

Ciasto rabarbarowe z kruszonką

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Nowa Kuchnia Polska
Fot. Łukasz Zandecki / AG
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (24 głosy)
Ciasto:
25 dag mąki
12 dag masła
5 dag cukru
1 jajko
1/2 szklanki wody
szczypta soli
10 dag masła
10 dag cukru
1 kg rabarbaru
15 dag cukru
masło do wysmarowania formy
Kruszonka: 10 dag masła
10 dag mąki
1 cukier waniliowy (1.6 g)
cukier puder do posypania
Ciasto rabarbarowe z kruszonką - sposób przygotowania: Z podanych składników zagnieć ciasto i wstaw je do lodówki na co najmniej godzinę. Umyty i obrany ze skóry rabarbar pokrój na 4-centymetrowe kawałki. Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim wysmarowaną tłuszczem okrągłą formę (o średnicy 28 cm). Na cieście ułóż rabarbar i posyp cukrem. Przygotuj kruszonkę, rozcierając w palcach masło, cukier, mąkę i cukier waniliowy. Rabarbar posyp kruszonką, ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 40 minut w temp. 200°C. Przed podaniem posyp ciasto cukrem pudrem.
Skubaniec - kruche ciasto z owocami
Deser rabarbarowy
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/64918253/ciasto rabarbarowe z kruszonka/p