Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Nowa Kuchnia Polska
Fot. Łukasz Zandecki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (24 głosy)Ciasto:25 dag
mąki12 dag
masła5 dag
cukru1
jajko1/2 szklanki
wodyszczypta
soli10 dag
masła10 dag
cukru1 kg
rabarbaru15 dag
cukrumasło do wysmarowania formyKruszonka: 10 dag
masła10 dag
mąki1
cukier waniliowy (1.6 g)
cukier puder do posypaniaCiasto
rabarbarowe z kruszonką - sposób przygotowania: Z podanych składników zagnieć ciasto i wstaw je do lodówki na co najmniej godzinę. Umyty i obrany ze skóry
rabarbar pokrój na 4-centymetrowe kawałki. Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim wysmarowaną tłuszczem okrągłą formę (o średnicy 28 cm). Na cieście ułóż
rabarbar i posyp
cukrem. Przygotuj kruszonkę, rozcierając w palcach
masło,
cukier,
mąkę i
cukier waniliowy.
Rabarbar posyp kruszonką, ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 40 minut w temp. 200°C. Przed podaniem posyp ciasto
cukrem pudrem.Skubaniec - kruche ciasto z
owocamiDeser
rabarbarowyPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu